Eigenheid

De profes, de inhoud of eigenheid, de betekenis die je voor de ander wilt hebben, vormt de stam van professionaliteit. Aandacht voor stilte is aandacht voor inhoud, voor waartoe je bent. Ben je binnen het wiel van ontwikkeling:

een koning? Ben je bewust van je bijdrage, koning van jezelf en daarmee volledig dienstbaar aan de ander?

een prinses? Ben je in ontwikkeling om koning te worden? Leer je graag? Sta je graag stil bij wie je bent en wat je bijdraagt aan de ander?

een joker? Of weet je niet wat je bijdraagt, heb je daar grote twijfels over?

een bankdirecteur? Staat het hebben centraal, is de bonus de baas van je profes? Heb je liever control over anderen dan dat je dienstbaar bent?

Inhoud

Een wiel bestaat uit spaken                                           die naar buiten steken;                                               waar het laat is zo bekeken                                         kern die om de leegte draait.

Modder laat zich kneden                                                 tot de bolling van de buik;                                              de oervorm van de kruik                                        verstolt de les van leegte.

Het nut van luiken is gebruik                                         en nimmer het materiaal;                                              het hebben perkt de maat,                                              het zijn herschept de ruimte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s