Uitnodiging

Wat zijn de functies van stilte? Dat zijn die van het ongezegde, van het ongenoemde, van dat wat geen woorden kent. Daarmee ruil je hijgerigheid, haast en kramp in voor ruimte. Stilte creëert voorstellingsvermogen, inspiratie, zingeving, vertrouwen en daarmee ontstaat gezamenlijkheid én authenticiteit.

Zelf wordt Vates.nl graag uitgenodigd om mee te doen met gesprekken en discussies die over de thema’s gaan die hier worden aangesneden. Die noemen processen die van binnen naar buiten gaan en  in de kopjes hierboven worden genoemd:

 • het maken van eigenheid;
 • het doorbreken van eilandgedrag;
 • het organiseren van doorbraakmomenten;
 • het inhoud geven aan en voeden van inspiratie en voorstellingsvermogen;
 • het maken van gezamenlijkheid;
 • het vernieuwen van mens, bedrijf en samenleving.

Wat Vates.nl daarin kan bijdragen is gebaseerd op praktische kennis van vanzelfsprekendheid. Bijvoorbeeld, hoe regel je vanzelfsprekend samenwerken. Daarnaast ontwikkelde Vates een uiterst effectieve eigenheid die gebaseerd is op het jarenlang vernieuwen met de poten in de modder. De contactgegevens staan op de Home-pagina. Als u een indruk wilt krijgen van de eigenaar van Vates.nl verwijs ik naar de laatste minuut (3:10 tot 3:50) van de video op http://www.kennisland.nl/filter/nieuws/bendecafe-excellent-presteren-in-het-onderwijs.

Vanzelfsprekend

Wie van de stille vrede weet                                                                                                                 is als een pasgeboren kind.                                                                                                                  Er is geen beest dat het bespringt,                                                                                                 geen griezel die het steekt.

Zwak zijn z’n beenderen,                                                                                                                   z’n spieren zijn heel zachtjes,                                                                                                          toch is zijn grijpen krachtig.                                                                                                            Het heeft nog niet gevreeën,

toch voelt het zich geheel.                                             Zijn drang heeft kracht.                                                   Al schreeuwt het heel de dag                                            het wordt niet hees.

Wie van de stille vrede weet                                    weeft vanzelfsprekendheid:                                            de inslag is betekenis,                                                         de schering wil die delen.

De stilte is een paradoks,                                              het doen is als het laten,                                                het heersen is als dienstbaarheid,                               het scheppen is als chaos.

Wie hoog van de toren blaast                                                                                                   hindert wat de oorsprong zoekt.                                                                                                    Wie stille vrede heeft ontmoet                                                                                                        weet van wat pas geboren is.

Een reactie op Uitnodiging

 1. Bitterheid zegt:

  Hoi Kees,

  Wat een onwijze gave website, inhoud om over na te denken en daarna in de praktijk brengen.
  Visie boven het gewone, daar waar wijsheid woont.
  Chapeau!! Groet aan Eke!
  Liefs Marry.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s